teisipäev, 27. aprill 2010

Vabaõhumuuseumis


Szentendres asub väga tore vabaõhumuuseum, mida nad, nagu rootslasedki, skanseniks kutsuvad. Vabaõhumuuseum on üles ehitatud nii nagu Rocca-al-Mare'ski: majad-külad erinevatest maakondadest, ent külade vahel opereerib Austria-Ungari keisririigiaegne rong. (Ma kardan, et rongipildid peavad ootama järgmist postitust.)

Eelmisel aastal sattume sinna samuti aprillis, just kevadise kuumalaine ajal (eelmine aasta oligi tore kevad ses suhtes, et aprilli veetsime Ungaris, saime kevadise kuumalaksu ja õitsemise kätte, ja siis tulime Eestisse tagasi, kus kõik alles valgete ööde lummuses õitsemist alustas).

Nii et seks korraks oli mul juba teada seinad ja uksed, mille taustal pilti teha. Eks see üks paras Mia photo shooting oli, ent ta polnud ka vastu. Ja mina sain kamaluga pilte, mida eelmisel aastal skansenis tehtuga võrrelda. See tüdruk kasvab nii ruttu ja ta on alles kahene - mis veel edasi saab?











Paar visuaali ka interjöörist.





See ei ole lastelaud.


Seekord õnnestus meil ka natuke rohkem teada saada Tisza jõgikonna kiriku kohta: tegemist ühe vähese Ungaris säilinud kirikuga, mille kellatorn on eraldi ja see veel omakorda puust ehitatud, mida Ungaris ehitusmaterjalina peaagu üldse ju ei kasutata. See reformatsiooni kirik pidi ehitatama võimalikult vähe kiriku moodi, ja sestap ei tohtinud olla ka kellatorni, ning kohalikud olid õnnelikud, et nad võisid üldse kiriku ehitada. Ehitis ise on savist, ja huvitav on, et kirikuaknad on ainult ühele poole, tänava poole ei tohtinud aknaid olla.


Laedetail

2 kommentaari:

  1. Maybe we need one picture from last year as a comparison?

    VastaKustuta
  2. I created link to the last year post but maybe I do make a post with some now and then pictures.

    VastaKustuta