esmaspäev, 30. märts 2009

Tere hommikust, põllumehed

Me oleme päris maakateks hakanud. Meil on kaks majapidamist, koer Salma, kes on toodud Iraanist, kus ta ringi hulkus, kass, kelle nimi mulle hetkel meelde ei tule, kutsume teda cica-cica (ung k. kiisu) ning ülisuur valge jänes Mimi. Mia ja Mimi ei ole veel kohtunud, õigupoolest eelmine aasta korra kohtusid, aga siis oli jänes poole väiksem ning Mia ei teinud sellest tittedele omaselt numbrit, et jänes mööda elutuba ringi kalpsab. Nüüdseks ei mäleta ta seda kindlasti, ning vahepeal on ka jänes nii ülisuureks kasvanud, et tuppa teda enam ei lasta, kuna ta närib juhtmed läbi.

Nii et jah, maaperele omaselt kütame muudkui ahju, lähme kl 9 magama, sest mis siin pimedas ikka teha, ning hommikul kl 7 ärkame iseenesest üles. Ma ei tea, kas maaõhk või mis, aga igaljuhul väga väljapuhanud tunne on. Alla Szentendresse tulemine on juba saabumine hoopis teise maailma. Vaat et kalosse jalga ei unusta...

Kui esimese töönädala pidas Mia ilusti vastu, siis reedel oli juba nutuvõru suu ümber, kui ma ära hakkasin minema, ning täna hommikul nuttis ja karjus juba lohutamatult. Natukese aja pärast läheb nutt muidugi üle, aga kurb on vaesekest niisuguses konditsioonis maha jätta. Keeldub teine jalgu all võtmast, roomab välisukse juurde ja karjub, vaat et taob pead vastu põrandat.

Vanaema siis muidugi tantsib ta ümber ning teeb käepäraste muusikainstrumentidega muusikat. Seda ma teadsin, et Plameni isast pidi saama Sofia ooperis laulja, aga sõda - kas esimene või teine? - tuli vahele, aga et ema ka avalikkuses laulmisega üles astus, ma ei teadnud. Igaljuhul tundub Mial kõrva olevat (ja minult ei saa seda eriti olla) - ta laulab juba "mõmm-mõmm, mõmm-mõmm, nutab karujõmm" laulu algust, samal ajal äiutamist imiteerides, ilusti järele.

Mida Mia hetkel järele ei teeks - tee korra ette ja kohe teeb järele. Ma näitasin vist aint korra, kuidas keelt suus ringi keerata ja nüüd ta muudkui keerab, ei saa kohe rääkidagi, sest on keeramisega nii ametis:) Imiteerib noa ja kahvliga söömist, sest kõik söövad ju nii. Seesama kivitrepp, millest ma mõni aeg tagasi rääkisin, aint korra sain talle näidata, kuidas sealt tagurpidi all tulla, tuleb...

See on mega, kuidas üsna hiljuti ei jaganud ta veel ei ööd ega mütsi ning nüüd näitab üles taibukust igal sammul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar