esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Sünnipäeva eelõhtul

Niisiis kestis Mia Lotte-paast nädala ning minu suureks kergenduseks saime oma 60 kilo esmatarbekaupa kätte. Reede õhtul helistati mulle, et helistame Finnairist, tuleksime homme läbi ja võtaksime teie katkise kohvri parandada. Mina siis vastu, et tore uudis vähemalt, ehkki minuni ei ole veel ühtegi kohvrit - ei tervet ega katkist - jõudnud. No ja siis varsti laekusidki. Laupäeva varahommikul tuldi katkise kohvri järele, ent nii kui pilk peale visati, toodi autost uus, katkine kohver võeti kaasa ja sellega sai saaga läbi. Supi kõrvale sõime Jussi seemneleiba...

Kogu nädalavahetuse kraamisin elamist, pesin aknaid, lagesid, kardinaid, poleerisin põrandaid - ütleme, et koristasin end meie järjekordsesse majja sisse -, pühapäeval tegin süüa ning siis saabusid esimesed Mia sünnipäevakülalised. Nii tore, kui inimesed, kes pole kunagi varem üksteist näinud, end tundide viisi nii mõnusalt tunnevad. Väga õnnestunud ungarlaste, bulgaarlaste ja eestlaste matching oli seekord. Viimaks pidime me kõik lahkuma, sest meil tuli veel hilisõhtul Budapesti bussijaama Mia bulgaaria vanaema - baba - järele sõita. Selle nädalal on kolm pidu ja söömingut veel ees ning homme hommikuks tuleks ikka ka väike sünnipäevatort küpsetada.

2 kommentaari:

  1. Indeed, it was a very special evening which did not promise at first to turn up a normal one with a lot of smoke from the oven and airing the kitchen. Kaidi was desperate with three ruined (for different reasons) dishes but as a result it was one of her best cuisine peaks, especially one-time-in-life three times smoked tuna fish pie. It seems that in life you could not achieve much and worthy successes without going through fire, smoke and tears.

    Миа, това беше една хубава среща с Майа, Иван, техните родители, Кристина и Марсел. Ти научи много от Майа за скачането върху легло, а тя и Иван, как могат да се залюлеят и полетят нагоре на четири крака.

    VastaKustuta
  2. Ah, kõrvitsasuppi unustasin ma lisada küüslauku, aga sellepärast ma niipalju ei põdenud nagu Plamen end siin väljendab - eelnevalt grillitud muskaatkõrvitsa ja püreetamisel lisatud suitsujuustuga (mis siin Ungaris on ülimaitsev) on võimatu suppi untsu ajada. Koogiga oli ka kõik algusest peale korras, ent jah see tuunikalapirukas - pirukavormipõhi hakkas läbi tilkuma (tainas oli üsna võine ning oleks ikka pidanud seda enne mõni aeg küpsetama ja siis alles ülejäänu peale panema), ent just see suitsu(järel)maitse tegi asja külaliste jaoks eriti hõrguks.

    VastaKustuta