laupäev, 28. juuni 2014

Theo hakkas käima

Mina, Mia ja Theo oleme kõik sündinud laupäeval (Plamen ei tea, kas ta on sündinud laupäeval või pühapäeval, tal on sünnikuupäevaga segadus.) Seega oli nii Mial kui ka Theol esimene sünnipäev pühapäeval ja käima hakkasid mõlemad sellele järgnenud nädala reedel, Theo eile. Theodor hakkas kõike justkui raamatu järgi tegema - kolmekuuselt keerama, kuuekuuselt roomama, kaheksakuuselt käputama, samal ajal juba ka seisma (lemmik seisukoht on köögilaua all) ja mööda mööblit ringi käima, korralikult jalad ees voodist alla tulema, mööda treppe ronima. Nii et me kõik arvasime, et ta hakkab üsna vara ka käima, aga pärast seda, kui ta oli õppinud, kuidas taburetti enda ees nihutades ühest kohast teise saada, iseseisvalt käima õppimine teda enam ei huvitanud. See-eest oli (on) ta turbokäputaja, kes kablutades ühest toast teise tormab. Meie perearsti väitel on laps käimiseks valmis siis, kui ta ei istu enam jalad tagumiku all, ehk siis jalad tahapoole suunatud, vaid jalad enda ees. Theo istus kuni viimase ajani jalad tagumiku all (sellist istumist peaks korrigeerima, aga mina seda pole teinud), nüüd istub tõkkejooksja asendis üks jalg taga, teine eest. Aga viimased päevad tegi ta siiski hoolsalt trenni, tõusis keset põrandat muudkui püsti, ajas samas ka käed püsti ja hüüdis hurraa (nagu meie ees tegime), ning sammus vapralt meie suunas. Väga kindel see samm veel ei ole.

See-eest Mia sai esimeseks sünnipäevaks suure auto ja seda enda ees lükates hakkaski paari päevaga iseseisvalt ja väga kindla sammuga käima. Samas, kui ta maha kukkus, roomas ta esimese toeni ja tõusis selle najal püsti. Ja niimoodi veel üsna kaua pärast käimahakkamist. Vot selline beebispetsiifiline jutt.

Muidugi olen ma ütlemata rõõmus, aga ma olen ka ütlemata kurb, sest see õige beebiaeg on käima hakkamisega justkui möödas. Suur valge suvi on jälle käes, ja see kõik käis liigagi kähku. Kole kiiresti kasvavad nad suureks. Muidugi on väga huvitav jälgida, milline isiksus sinu lapsest kasvab, aga kuhu jääb siis igapäevane annus beebiteraapiat?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar